Takaisin Suomeen

Tiistaipäivä aloitettiin rennoissa merkeissä suuntaamalla perinteiselle turkkilaiselle aamiaiselle korkealle vuoristoon. Tarjolla oli lähiseudulla tuotettua luomuruokaa, kaikkea herkullista kananmunista ja hunajasta itse kirnuttuun voihin. Vuoristoilma oli mukavan raikasta vaihtelua alempana kaupungissa vallitsevalle kuumuudelle, ja ajomatkan maisemat olivat todella näkemisen arvoiset.

Aamiaisen jälkeen vuorossa oli yhteistyökumppaneiden tapaamista ja vierailuita muissa kohteissa. Päivän ehdottomaksi kohokohdaksi nousi vierailu taidepajalla, jossa opetettiin käsitöitä erityistarpeita omaaville ihmisille. Finalistitkin pääsivät näkemään ja kokeilemaan itse kuinka nikkaroidaan perinteinen kurpitsalamppu.

Keskiviikko oli viimeinen kokonainen päivämme Alanyassa ja päivän ohjelma täydellinen loppuhuipennus matkalle. Missit oli kutsuttu osallistumaan suomalaisen tv-sarjan Keihäsmatkojen kuvauksiin läheiselle hotellille. Kuvauksissa finalistit pääsivät sekä kameran eteen esiintymään, että näkemään kuinka tv-kuvaukset käytännössä etenevät. Ikimuistoinen kokemus!

Viikko Alanyassa todellakin hujahti aivan liian nopeasti, mutta kotimatkalle lähdettiin silti iloisin mielin ja fokus tiukasti kilpailussa. Suomessa finaalikiertueen on määrä jatkaa kulkuaan vielä noin kahden viikon ajan, kunnes uusi Miss Suomi kruunataan 28.9. Billnäsin ruukilla. Suora lähetys Alfa TV:llä!