Kuka on Riikka Uusitalo?

Postauksen kuvat: Jussi Riekki / IG @jussiriekki
Nimi: Riikka Uusitalo
Ikä: 25
Kaupunki: Helsinki, kotoisin Rovaniemeltä ja pitkin Lappia asustellut. Olen asunut myös Oulussa 7 vuotta!
Ammatti: Myymäläpäällikkö , promoottori/juontaja

Harrastan: Minulla on pitkä teatteritausta ja se on ehdottomasti aina ollut se rakkain harrastus. Sieltä olen palon tähän misseyteenkin saanut, sillä rakastan esiintyä!  Myös tanssia on tullut nuorempana harrastettua, minkä pariin aion palata jo nyt kesällä. Töiden ohella aikaa on nyt jäänyt lähinnä lenkkeilyyn ja kuntosaliin.

Työskentelen: Myymäläpäällikkönä ja lisäksi teen promo/messu/host – keikkoja laidasta laitaan. Olen aloittanut vastikään myös juontajan hommat! Myymäläpäällikkönä olen ketjumme nuorin, mutta näyttöä monelta eri osa-alueelta on kertynyt sitäkin enemmän. Nykyisin työskentelen lippulaivaliikkeen johdossa.
Antoisinta työssäni on monille nuorille naisille (alaiset + asiakaskunta) esimerkkinä ja inspiraationa toimiminen. Johtamistapani onkin aina ollut todella kannustava ja nimenomaan tekemällä itse parhaansa, voi opettaa myös muita.
Esine, josta et luopuisi: Sellaista ei ihan oikeasti ole, en keksi mitään materialistista mistä en tilanteen tullen voisi luopua. Olen pohjimmiltani aika luonnonlapsi. Minua ahdistaa tavarapaljous ja jossain määrin olen minimalisti, luovun välillä turhankin helposti tavaroista ja sitten perään ihmetellään kun mitään ei enää löydy..😄
Puhelintakin käytän vain työ- ja yhteydenpitovälineenä, ja siihen on pitänyt opetella. Läheiset ja ystävät ovat jotain mistä en oikeasti voisi ikinä luopua, minulla on superupeita ihmisiä elämässäni ja vankat tukijoukot.
Yllättävä fakta: Oon sisimmissäni kauhea ”NÖRTTI”. Siis sellainen Star Wars, scifi, leffafriikki – nörtti. Oon tosi ylpeä tästä puolesta ja sen kaikki tutut kyllä tietää:  leffavisoja tulee järkättyä ja kaikkea kivaa ”nörtti”faktaa opetettua – halusi kaverit tai ei! 😂
Olen hyvä: Käyttämään mielikuvitustani! Olen aina ollut kova lukutoukka ja tykännyt kirjoittaa myös itse. Ammennan myös elokuvista ja teatterista paljon. Tämä näkyy minussa luovuutena, jota parhaani mukaan yritän päästä käyttämään arjessa. Rakastan kertoa ja kuulla tarinoita, ratkaista asioita yllättävillä tavoilla ja keksiä hauskoja tempauksia. En pelkää heittäytyä ja lyödä leikiksi. Siksi haaveilen myös urasta, jossa pääsen ilmaisemaan itseäni ja käyttämään koko luovuuttani. Seikkailunhaluisuus ja loputon kyky innostua, on ehkä se mikä kiteyttää tämän mielikuvituksellisuuden luonteessani.
Unelmoin: Miss Suomen kruunun lisäksi hmm..
”Tee työtä, jolla on tarkoitus” on fraasi, joka on pyörinyt päässäni usein. Pystyn löytämään suuremman merkityksen jokaisesta päivästäni, mutta unelmoin, että voin tehdä jotain merkityksellistä myös suuremmassa mittakaavassa. Hyväntekeväisyys on ollut pitkäaikainen haave. Olen halunnut jo vuosia lähteä Balille pelastamaan kilpikonnia, mutta nykyisin minua puhuttelee tehdä hyvää ihan tässä lähellä toisten arjessa. Etenkin nuorten naisten itsetunnon ja työaseman parantaminen on tullut tärkeäksi missioksi oman työn kautta. Miss Suomena pystyisin viemään tämän vielä suurempiin mittakaavoihin ja saisin ”statukseni” myötä työkaluja puhua kaikkien nuorten naisten puolesta. Myös erityisnuorten aseman parantaminen on lähellä sydäntäni. Olen tutustunut Autismiliiton toimintaan ja hakenut vapaahetoiseksi Tyttöjen talolle sekä tukihenkilöksi nuorten kriisikeskukseen. Suvaitsevaisuus ja aito kunnioitus kaikkia kohtaan on kotoa opittu arvo. Oma äitini on toiminut autismiperheiden tukihenkilönä odottaessaan minua, eli ehkä tämä unelma kumpuaa jo sieltä.
Minulla on: Kultakalan muisti! Tärkeät asiat muistan aina ja merkkaan heti kalenteriin, mutta unohtelen välillä esimerkiksi omaan menneisyyteen liittyviä asioita. Onpahan ainakin saanut kokea ja nähdä paljon, kun muistitilakin alkaa jo täyttyä!
En ole aina: Missin näköinen! Viihdyn myös verkkareissa ja t-paidassa , meikittä ja hiukset sotkunutturalla. Välillä poikaystäväni kanssa ihan naureskellaan, että tässä tämä Missi nyt on koko komeudessaan. Se on hyvä tasapainotus siihen kun olen täydessä tällingissä ja TOSI laitettuna usein. Rakastan ylikaiken laittautua ja pukeutua näyttävästi, mutta itsetuntoni sallii minun välillä olla myös epäedustava!
Minun pitäisi: oppia rauhoittumaan ja ei ”pitäisi” kokoajan olla menossa jonnekkin ja syyttää itseä tekemättömistä asioista. Teen paljon to do-listoja itselleni – ne ovat oikeastaan keino hallita stressiä kun näen selkeästi paperilla, mitä mun oikeasti pitäisi tehdä nyt.  Olen välillä vähän liiankin päämäärätietoinen ja halukas menemään malttamattomasti eteenpäin. Tämä ”pitäisi” sana PITÄISI kieltää haha!
Olen luonteeltani: Pirskahteleva ja sähäkkä – näin jopa äitini kuvaili minua haha! Ennenkaikkea olen huumorinaisia loppuun asti ja osaan myös nauraa omille mokilleni. Samaan aikaan olen tosi empaattinen ja huomioiva muita kohtaan. Kaverini ovat maininneet, että kehun aina tosi paljon ja se tulee minulta ihan huomaamatta. Osaan ottaa toisten huolet hyvinkin vakavissani ja haluan aina auttaa. Lisäksi olen luotettava ja aito – en esitä koskaan jotain mitä en ole. En varmaan edes osaisi, vaikka multa pitäisi löytä näyttelijäntaitoja?!
Vapaa sana: Musta tulisi hyvä Miss Suomi koska olen omistautunut ja sitoutunut täysin tälle omalle unelmalle. Tämän unelman parissa pääsen kehittämään itseäni (mistä nautin), mutta saan myös olla oma itseni ja tehdä sitä omaa juttua. Kovalla palolla ja päämäärätietoisuudella mennään, mutta aina pilke silmäkulmassa! Tiedän (toivon!) että olisin koko kansan missi ja pyrkisin hurmaamaan mahdollisimman monet omana itsenäni.