Kuka on Aino Aaltonen?

Nimi: Aino Aaltonen

Ikä: 25

Kaupunki: Turku

Ammatti: Palveluasiantuntija

Harrastan: Olen koko ikäni harrastanut urheilua ja kokeillut erilaisia lajeja. Kesällä vesihiihto on lempilajini ja talvisin lumilautailen. Olen ollut lumilautailemassa muun muassa Kalliovuorilla ja viime maaliskuussa pääsin Ylläksen keväthangille nauttimaan auringosta. Olen yrittänyt saada poikaystäväni Joonaksen houkuteltua kanssani tanssiurheilun pariin, mutta tässä en ole vielä onnistunut. Tällä hetkellä käyn säännöllisesti kuntosalilla ja lenkkeilen ihanan amerikanstaffordshirenterrierini Pojun kanssa. Tänä kesänä haluaisin päästä kokeilemaan suppailua.

Työskentelen: Olen tällä hetkellä töissä luotonhallinnan yrityksessä Lowellilla palveluasiantuntijana. Huolehdin muun muassa maksuliikenteeseen ja suorituksiin liittyvistä tehtävistä. Olen alkuvuodesta siirtynyt yrityksen sisällä nykyiseen tehtävääni. Aikaisemmin olen työskennellyt mm. Stockmannilla naisten Boutique-osastolla myyjänä. Stockmannilla työskentely vei myyntiosaamiseni uudelle tasolle. Sain kullanarvoista kokemusta ja osallistuin useisiin myyntikoulutuksiin. Olen aikaisemmin työskennellyt myyjänä myös Sokos Wiklundilla. Parhaat puoleni tulevat esiin ympäristössä, jossa saan olla tekemisissä ihmisten kanssa. Myyjänä olen asiakaslähtöinen kuuntelija.

Esine, josta et luopuisi: Kalenteri. Kalenterin avulla saan suunniteltua viikkoni ja muistan tulevat tapahtumat. Olen luonteeltani hyvin järjestelmällinen. Olen aina tykännyt järjestämisestä ja asioiden organisoinnista. Arkeni pysyy kalenterin avulla hyvin tasapainossa kiireisinäkin aikoina.

Yllättävä fakta: Minulla on oikeasti tummat hiukset. Minulla on myös hyvin tummanruskeat silmät ja ennen vaaleaa hiussävyäni minua luultiin todella usein ulkomaalaiseksi, mikä sai minut aina hymyilemään. Lentokentällä Suomessa henkilökunta on puhunut minulle englantia olettaen minun olevan turisti. Kerran odottelin poikaystävääni turkulaisen ravintolan terassilla ja kaksi tuntematonta kaverusta lähestyi minua. Juuri kun toinen ehti sanoa moi, toinen kaveruksista tokaisi, että ’’tuskin puhuu suomee’’. Jäin istuskelemaan huvittuneena ja selvisin tilanteesta sanomatta mitään. Olen ottanut tilanteet aina huumorilla ja olen onnellinen kauniista tummista silmistäni.

Olen hyvä: Olen hyvä heittäytymään ja tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Olen hyvä kuuntelija ja otan aina muut ihmiset huomioon. Kohtaan ihmiset aina lämmöllä ja pystyn toimimaan hyvin haastavammissakin vuorovaikutustilanteissa. Tärkeimmäksi ominaisuudekseni koen kuitenkin positiivisen asenteeni ja avoimen suhtautumiseni uusiin asioihin. Rakastan oppimista ja heittäydyn mielelläni mukaan uusiin tilanteisiin. Uskon tästä ominaisuudestani olevan hyötyä myös Miss Suomi -kilpailussa.

Unelmoin: Unelmoin Miss Suomen työstä. Ihmisten kohtaaminen monipuolisissa promootio- ja myyntitöissä erilaisissa vaihtelevissa ympäristöissä kuvastaa unelmatyötäni. Minulla on aito halu olla osana ammattitaitoista Miss Suomi -organisaatiota. Haluan olla Miss Suomena osana tiimiä toteuttamassa erilaisia tapahtumia ja tuoda menestystä myös rakkaalle kotimaalle Suomelle. Olen seurannut vuoden 2015 Miss Universum Pia Wurtzbachia ja hän on minusta hyvä esimerkki siitä, miten hän vieläkin tekee monipuolisesti töitä edustustehtävissä ja pääsee vaikuttamaan tärkeisiin yhteisiin asioihin. Ennen kaikkea haluan tuottaa muille ihmisille hyvää mieltä ja olla omalla iloisella persoonallani hyvän fiiliksen lähettiläs.

Minulla on: Minulla on läheinen suhde luontoon. Rakastan viettää aikaa luonnon äärellä ja ympäristöarvot ovat minulle tärkeitä. Olen päässyt tutustumaan mm. Suomen alkuperäiskansaan eli saamelaisiin, heidän rikkaaseen kulttuuriinsa ja heille tärkeään elinkeinoon eli poronhoitoon. Ympäristöstä huolehtiminen on kaikkien meidän maapallon asukkaiden yhteinen asia, joka ylittää poliittiset ja uskonnolliset rajat. Tutustuessani saamelaisiin opin, että arktinen alue on kaikkein herkin ja haavoittuvaisin ilmastossa tapahtuville muutoksille. Pohjoispuolinen osa Lapin lääniä muodostaa Suomen arktisen alueen. Jos pääsisin edustamaan Suomea Miss Universum -kisoissa, haluaisin tuoda kotimaamme valtavan rikkaan luonnon kohdevaloon.

En ole aina: En ole aina pikkulapsesta asti ajatellut kilpailevani aikuisena Miss Suomi -kiplailussa. Tällä hetkellä olen äärimmäisen onnellinen ja ylpeä siitä, että saan olla osana Miss Suomi -kilpailua. Minusta on hienoa, että kilpailun luonne korostaa nyt enemmän kuin koskaan edustavuutta ja kokonaisvaltaista kauneutta ja tasapainoa. Kilpailussa korostuu itseluottamus, muiden ihmisten vastaanottavainen kohtaaminen ja ennen kaikkea henkinen tasapaino. Miss Suomi -organisaation arvot vastaavat täysin omia elämänarvojani ja siksi kantaisinkin Miss Suomen kruunua ylpeänä levittäen kauniisti itsevarman, lämmöllä muut kohtaavan ihmisen esimerkkiä ympäri maailmaa.

Minun pitäisi: Minun pitäisi nähdä perhettäni useammin. Perheeni on minulle todella rakas ja toivon, että saan viettää rakkaiden lähimmäisteni kanssa vielä paljon yhteisiä hetkiä. Minun pitäisi kertoa useammin vanhemmilleni, sisaruksilleni ja isovanhemmilleni, kuinka valtavan paljon heitä rakastan.

Olen luonteeltani: Olen luonteeltani ihmisläheinen, avoin ja tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Olen iloinen ja aurinkoinen persoona. Työkavereitteni mukaan ’’sen kyllä huomaa, kun Aino on toimistolla’’. Olen myös hyvin ratkaisukeskeinen ja järjestelmällinen. Kuljen tavoitteitani kohti aina rauhallisena ja määrätietoisesti.

Vapaa sana: Pyrin näkemään elämässä aina iloiset värit. Elämä ei ole kellään jatkuvasti täydellistä, mutta voimme nähdä jokaisessa päivässä jotakin kaunista.

Somelinkit:
Instagram: ainoaalt
Snapchat: ainoaalt
LinkedIn: https://fi.linkedin.com/in/aino-aaltonen
Facebook: https://www.facebook.com/ainomaria.a