Säännöt

Säännöt

Kilpailuun osallistuvan tulee täyttää seuraavat ehdot:

  • On kruunauspäivänä iältään 18 – 26 vuotias nainen.
  • Hyvämaineinen Suomen kansalainen (ei rikosrekisteriä)
  • Naimaton (ei ole eikä koskaan ole ollut avioliitossa)
  • Lapseton (ei ole eikä koskaan ole ollut lapsia)
  • Ei ole koskaan osallistunut alastonkuvauksiin tai siihen verrattaviin esiintymisiin.
  • Ei käytä eikä ole koskaan käyttänyt huumeita.
  • Omistaa voimassaolevan Suomen passin.
  • On vapaa sopimuksista tai sitoumuksista, jotka rajoittaisivat osallistumista kilpailuun ja siitä mahdollisesti seuraaviin edustustehtäviin Miss Suomen tai perintöprinsessan ominaisuudessa.

Mitään virallisia pituus- tai painorajoja Miss Suomi -kilpailuun osallistumiselle ei ole. Semifinaalin aikana kaikkien kilpailijoiden ilmoittamat mittatiedot tarkistetaan.

Lävistykset tai tatuoinnit eivät ole kiellettyjä, mutta ne saattavat alentaa tuomaripisteitä. Kauneusleikkauksiin suhtaudutaan varauksellisesti.

Kilpailuun voi osallistua kuvakarsinnan kautta. Määräaikaan mennessä palautettujen lomakkeiden perusteella kutsutaan noin 50 kilpailijaa erityiseen Miss Suomi -castingtilaisuuteen.

Castingissa valitaan noin 20 kilpailijaa Miss Suomi -semifinaaliin. Sekä casting että semifinaali ovat suljettuja tapahtumia. Castingissä valitut n. 20 semifinalistia ja semifinaalissa valitut 10 loppukilpailijaa esitellään medioille. Semifinalisteille järjestetään n. viikon mittainen missikoulu sekä erilaisia tapahtumia & koulutuksia ennen semifinaalia.

Finalistit tekevät noin kolmen viikon mittaisen kiertueen, jonka päätteeksi kruunataan Miss Suomi.


Miss Suomen valinta koostuu neljästä eri vaiheesta.

Esikarsinta hakemusten perusteella

Casting (noin 50 kutsuttua kilpailijaa)

Semifinaali (noin 20 kilpailijaa)

Finaali (10 kilpailijaa)

Kilpailun eri vaiheissa 5-10 henkilön tuomaristo tekee itsenäisen päätöksen kunkin kilpailijan osalta ja kaikista valinnoista äänestetään. Tuomariston kokoonpano vaihtuu kunkin vaiheen osalta.