Casting lähestyy!

Nyt ollaan jo ylitetty hakuajan puoliväli, olethan lähettänyt hakemuksesi Miss Suomi 2019 -kilpailun esikarsintaan? Esikarsinta on kilpailun ensimmäinen vaihe, jonka kautta sinulla on mahdollisuus saada kutsu 28.4.2019 järjestettävään casting-tilaisuuteen. Hakuaikaa on jäljellä 22.4.2019 saakka!

Hakulomakkeen täyttäminen
Hakulomakkeen täyttäminen herättää paljon kysymyksiä. Moni miettii mitä hakemukseen kannattaa ja ei kannata kirjoittaa, millaiset kuvat on hyvät tai kuinka paljon pituudella on merkitystä. Siksipä kirjoitin postauksellisen vinkkejä teille, jotka vielä epäröitte hakemuksen sisällön kanssa.

Vielä ennen aloittamista haluaisin muistuttaa, että kenenkään kilpailu ei tule jäämään kirjallisesta hakemuksesta kiinni. Jos et syystä tai toisesta saa casting-kutsua hakemuksesi perusteella, niin saavu ihmeessä paikalle “villinä korttina”. Usko itseesi, niin kaikki muutkin tulevat uskomaan sinuun!

Kuvat
-Lisää hakemukseen ainakin kasvokuva ja kokovartalokuva itsestäsi.
-Kuvien ei tarvitse olla ammattilaisen ottamia, vaan yhtä hyvin ne voivat olla kännykkäkameralla napattuja.
-Älä lisää kuviin ylimääräisiä filttereitä tai muokkauksia.
-Huolehdi riittävästä valaistuksesta ja valitse yksinkertainen tausta, että erotut hyvin.
-Valitse kuva jossa ei näy muita ihmisiä.
-Asuvalinta on vapaa, useimmat tykkäävät käyttää bikineitä.
-Poseeraus saa olla rento! Esimerkiksi ryhdikäs seisoma-asento suoraan edestä tai pienestä kulmasta toimii hyvin.
-Kuvissa voi olla meikki ja kampaus, mutta voit yhtä hyvin olla ilmankin.
-Olisi hienoa, jos joukossa olisi myös sellainen kuva josta näkee ihon kunnon, silmien värin ja hiusten pituuden sekä värin.

Sometilit
Täytä kaikki pyydetyt sometilit mikäli sinulta sellaiset löytyy. Kaikkien ei ole pakko olla kaikissa someissa, eikä seuraajamäärillä ole merkitystä esikarsinnan tuloksen kannalta. Some on kuitenkin missille erittäin tärkeä työkalu, jonka vuoksi tuomareita kiinnostaa millaista sisältöä tuotat.

Profiili
Kerro ytimekkäästi millainen tyyppi sinä olet. Esittelysi voi olla tiukka infopaketti, tai halutessasi vähän pidempikin kuvaus. Tämä on ensimmäinen tilaisuutesi tuoda omaa persoonaasi esille, siis korostaa niitä asioita mitkä tekevät juuri sinusta sinut. Voit myös mainita aikaisemmasta esiintymiskokemuksestasi, tai syistä joiden vuoksi haet kilpailuun.

Vartalo
Pituus, paino tai ympärysmitta yksinään ei vaikuta menestykseesi esikarsinnassa. Hakijoiden mitat pyydetään, jotta tuomarit saavat paremman kokonaiskuvan siitä millainen sinä olet. Tässä kilpailussa kokonaisuus ratkaisee, eikä nyt puhuta vain ulkoisista ominaisuuksista!

Säännöt
Tutustu Miss Suomen nettisivuilta löytyviin sääntöihin huolellisesti ennen hakemuksen lähettämistä! Säännöt mukailevat kansainvälisten kilpailujen sääntöjä, joihin kilpailun voittajakolmikko lähetetään.

Kilpailun kulku
Kilpailun koostuu neljästä eri vaiheesta, joista kolmen ensimmäisen aikana kilpailijat pystyvät opiskelemaan tai käymään töissä ihan tavalliseen tapaan. Muutamia tapahtumia kuitenkin on, joissa kaikkien on oltava paikalla. Nämä tärkeät päivämäärät ilmoitetaan hyvissä ajoin – pistithän jo missikoulun kalenteriisi? Varaudu myös useisiin unohtumattomiin tapahtumiin, joihin voit osallistua aikataulujesi salliessa!

 

Terkuin Erika,

Miss Suomi 2018 -finalisti