5 vinkkiä Castingiin!

Suuret onnittelut kaikille,

jotka ovat rohkeasti tarttuneet tilaisuuteen ja lähettäneet hakemuksensa Miss Suomi 2019 -kilpailuun. Olette nyt askeleen lähempänä unelmaanne. Matka missiksi on pitkä, opettavainen ja erittäin antoisa, mutta varmasti myös kaiken kovan työn arvoinen. Aloitamme yhteisen matkamme tänä vuonna 28.4. casting-tilaisuuden merkeissä.

Emme millään malttaisi odottaa, että pääsemme tutustumaan teihin kaikkiin! Koska aikaa kuitenkin on, kannattaa se käyttää hyödyksi. Keräsimme tähän postaukseen viisi vinkkiä, joiden avulla voit alkaa jo valmistautumaan casting-tilaisuuteen.

1. Tuomarihaastattelu
Mieti valmiiksi mitä haluat kertoa itsestäsi. Kuka olet, miksi juuri sinä olisit seuraava Miss Suomi ja millaisia asioita haluaisit voiton jälkeen tehdä? Ehkä sinulla on haaveita uran suhteen, tai haluat palavasti päästä jakamaan sanomaasi? Onko sinulle jo kertynyt esiintymiskokemusta? Uskalla kertoa ääneen saavutuksistasi ja arvoistasi.
Haastattelutilanne voi tuntua jännittävältä, mutta pyri välttämään turhan suuria paineita – tilaisuus on rento ja tuomarit tahtovat sinun onnistuvan. Voit harjoitella haastattelutilannetta etukäteen esittäytymällä peilikuvallesi tai vaikkapa perheellesi.

Haastattelun yhteydessä esität tuomareille myös korkokenkäkävelysi sekä muutaman yksinkertaisen poseerauksen. Esimerkkikävely sekä -poseeraukset näytetään kaikille yhteisesti ennen haastattelujen alkua.

2. Persoonallinen esiintyminen
Paras tapa erottautua joukosta on tuoda rohkeasti esille niitä persoonallisia piirteitä, joista juuri sinut tunnetaan. Ehkä pyörittelet päässäsi kysymystä: “Entä jos en olekaan missityyppiä?” Nyt on hyvä aika unohtaa epävarmuudet ja itsensä kyseenalaistaminen. Missit eivät mahdu yhteen lokeroon. Sinä olet juuri sellainen missi millainen itse päätät olla – olet ihan varmasti missityyppiä.

3. Millainen look on hyvä?
Missi on esiintyessään siisti ja huoliteltu, mutta sen lisäksi hänellä on oma persoonallinen tyylinsä. Valitse siis sellainen meikki- ja hiuslook, jossa tunnet olosi mukavaksi ja itsevarmaksi. Vältä kuitenkin todella tummaa iltameikkiä ja voimakkaita, kasvoja muotoilevia varjostuksia. Ripsen- ja hiustenpidennykset, rakennekynnet ja rusketus ovat ok, mikäli sellaisia haluat käyttää.

4. Pitkä päivä edessä
Varaathan koko päivän aikaa, sillä casting-tilaisuudessa haastatellaan parhaimmillaan jopa yli 50 kaunotarta. Ota mukaan ainakin bikinit, aamutakki tai neuletakki, korkokengät sekä mukavat vaatteet odotteluajalle. Voit varata mukaan myös jotain rentouttavaa tekemistä, kuten lukemista tai kuulokkeet musiikin kuuntelua varten.

Muistathan syödä kunnon aamiaisen ennen kuin saavut paikalle, ja pakkaa mukaan myös riittävästi eväitä. Nälkäisenä et pysty keskittymään tärkeään päivään täydellä teholla.

5. Positiivinen asenne
Tervetuloa missimaailmaan! Tule paikalle avoimin mielin ja käytä tilaisuus hyödyksesi uusien kontaktien luomiseen. Päivän aikana ehdit tutustua kanssakilpailijoihin sekä aiempien vuosien misseihin. Miten ikinä kilpailusi jatkuukaan, casting-päivä on varmasti ikimuistoinen kokemus. Vuosittain castingin aikana solmitaan uusia pitkäaikaisia ystävyyssuhteita!

 

 

Terkuin Erika,

Miss Suomi 2018 -finalisti